Védőoltások, külső és belső paraziták, szívférgesség elleni védekezés Budapest, 11.kerület (XI.kerület)

Védőoltások Budapest, 11.kerület (XI.kerület)

Bármilyen új háziállatunk is lesz, az öröm mellett felelősség is jelen lesz. A megbetegedések elkerüléséhez elengedhetetlenek a védőoltások, amelyeket kutyáknál már 7-8 hetes kortól elkell kezdeni adni. Ha tenyésztőtől vásároltuk meg kis kedvencünket, akkor általában már kaptak korábban védőoltást, így érdemes két hetet várni a következő beadásáig. Fiatal kedvenceinknek eleinte több oltást kell megkapni, viszont felnőtt háziállatunknak már csak évente 1 kötelező védőoltás is elég, veszettség ellen.

Külső és belső paraziták elleni védekezés Budapest, 11.kerület (XI.kerület)

A paraziták olyan gazdaszervezeten élő élősködők, amelyek a gazdaszervezet által termelt szerves anyagokból táplálkozik. Megkülönböztetünk külső és belső parazitákat, amelyek kedvencünk mellett ránk, emberekre is veszélyesek lehetnek.

A külső paraziták megléte zavarhatja házi kedvencünket, valamint számos veszélyes betegséget is terjesztenek, mint például a galandférgesség, Lyme-kór, szívférgesség. A külső paraziták többsége ritkán vagy csak alig láthatóak külső szemmel.

A belső paraziták a tápanyagok megvonásával gyengítik le a gazdaszervezetet, így kevésbé lesz ellenálló a betegségekkel szemben. Ha például lárvák kerülnek be a szervezetébe, azok vándorlása veszélyezteti a létfontosságú szerveket. Ezek a lárvák az emberekre is ugyanolyan veszélyesek, mint az állatokra. Több fajta készítmény is elérhető már, amellyel megelőzhetőek, kezelhetőek ezek a megbetegedések.

Szívférgesség elleni védekezés Budapest, 11.kerület (XI.kerület)

Szívférgesség esetében sokszor nincsenek tünetek, hirtelen szívmegállás vagy jobb szívfél elégtelenség tünetei jelentkeznek, munkakutyáknál pedig a teljesítmény romlása esetén lehet erre a betegségre gondolni. Évente történő szűrővizsgálatokkal lehetséges a korai betegségdiagnózis, így kisebb a beavatkozás kockázata is.

 

KAPCSOLAT

dr. Papp Antal
kisállatgyógyász szakállatorvos

egzotikus állatok szakállatorvosa

1116 Budapest, Mesterházi u. 4.
Telefon / Phone:  0036 1 / 203-2154 , 06 30 203 2158
E-mail: info@talpas.hu

Rendelő / Pets’ clinic:
Budapest, 1116 Mesterházi u. 4.

Nyitva tartás:

H-P: 10:00 – 19:00; V: 17-19-ig
Időpont egyeztetés illetve bejelentkezés szükséges.